Mikä on Terveyttä datasta -blogi?
On maaliskuu ja RWE-tutkimusta käsittelevän Terveyttä datasta -blogin syntyhetki. Tässä blogissa rekisteritutkimukseen liittyvät aiheet – kuten alan trendit ja tiedon käyttökohteet – käsitellään helposti lähestyttävästi. Lukijalta ei siis vaadita aiempaa aiheen tuntemusta. Blogia sopivat kuvaamaan adjektiivit informatiivinen, käytännönläheinen ja ajankohtainen. Toivottavasti saan tarjota sinulle uutta tietoa, oivalluksia ja mukavaa luettavaa!
Olen Liisa ja kirjoitan tätä blogia ajan hengen mukaisesti kotitoimistossa, missä tahtia työlle lyö lauma leppoisia vinttikoiria. Työpäiväni Medaffconin tieteellisenä asiantuntijana kuluvat RWE-tutkimuksen parissa. Tämän vuoksi minulla on käytännönläheinen lähestyminen blogin aiheisiin. Aiempi kokemukseni julkisen ja yksityisen sektorin tutkijana näkyy puolestaan blogin näkökulmissa. Tiedeviestintä on lähellä sydäntäni ja tietokirjailijana olen omaksunut narratiivisen otteen kirjoittamiseen.
”Tämä blogi syntyi käytännössä havaitusta tarpeesta”
Idea tämän blogin kirjoittamiseen syntyi havaitessani haasteet RWE-tutkimukseen liittyvän kirjallisuuden ja julkaisukentän seuraamisessa. Kehitys on nopeaa, eikä ainakaan tuorein tieto ole helposti löydettävissä. Tälle tutkimuksen alalle ei myöskään ole vielä kehittynyt omaa vakiintunutta julkaisufoorumia tai joukoittain bloggaajia.
Terveyttä datasta -blogi perustettiin vuonna 2021 vastaamaan RWE-kentän tarpeeseen. Blogi ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa. Näiden minun bloggausten lisäksi on luvassa ekstrasisältöä vierailevien kirjoittajien toimesta. Koska alan suomenkieliset termit eivät ole vielä vakiintuneet, luomme tämän blogin ohessa suomenkielistä sanastoa. Bloggaukset ovat luettavissa sekä suomen- että englanninkielellä.
Luen mielellään sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta tulevaa palautetta ja kommentteja.